Ingredienser
3,500 kg Grisek?d (8-10% fedt)
3,500 kg Oksek?d (3-6% fedt)
3,000 kg Rygsp?k u/sv?r, frosset
0,300 kg RFB S?nderjysk Spegep?lse u/hvidl?g (I07750)
0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)
0,150 kg Cognac, ?gte
0,100 kg Nitritsalt (DK40018)
0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)
10.786 kg
Læg varer i kurv
COGNACSPEGEP?LSE
Opskriftnr: 13-0123
FremstillingDet frosne okse- og grisek?d lynes sammen med RFB S?nderjysk u/hvidl?g, BESSASTART? Starterkulturen og Cognac ned til ca. 2-4 mm.
Det frosne sp?k iblandes og det hele lynes ned til 2-3 mm.
Saltet tils?ttes ved de sidste omgange.
Sluttemperatur 0?C.
Stopning
Farsen stoppes straks i Dantarm Faser I Mahogni, Kal. 55/40 Cognac Spegep?lse (T49010).
Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.Til 100g f?rdigvare er anvendt:Grisek?d 50 g, oksek?d 39 g, sp?k 24 g, salt, dextrose, cognac, surhedregulerende middel (E 575), krydderier (peber, koriander, chili, ingef?r), hydrolyseret vegetabilsk protein, starterkultur, antioxidanter (E 300, E 330), rom, peberekstrakt, konserveringsmiddel (E 250).