Ingredienser

4,000 kg Grisek?d (8-10% fedt)

3,500 kg Oksek?d (8-10% fedt)

2,500 kg Sp?k u/sv

0,400 kg Valn?dder, hakkede (fra butik)

0,300 kg RFB Spegep?lse m/hvidl?g (I07760)

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

11.036 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

SPEGEP?LSE MED VALN?DDER (FLYDENDE R?G)

Opskriftnr: 020-13035

Fremstilling
Valn?dderne skoldes, dr?nes og k?les.

Det frosne okse- og grisek?d lynes sammen med RFB spegep?lse m/hvidl?g og BESSASTART? Starterkulturen ned til ca. 2-4 mm.

Det frosne sp?k iblandes og det hele lynes ned til 1-2 mm. Saltet tils?ttes ved de sidste omgange.

Ibland valn?dderne og k?r dem med de sidste 2 omgange. Sluttemperatur ca. 0?C.

Stopning
Farsen stoppes i Hukki kal. 60/50, r?d/sort, elastisk gitternet afb. (T87411).

Efter stopning vejes p?lsen.

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 5 d?gn. Efter ovnens foreskrifter.
Dag 8: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.
Ingredienser pr. 100 g af f?rdigvaren: Grisek?d 55 g, oksek?d 38 g, sp?k 16 g, VALN?DDER 4 g, salt, dextrose, syre (E 575), krydderier (peber, koriander, hvidl?g, chili, ingef?r), hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidanter (E 300, E 330), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250), r?garoma. T?RRET og R?GET.

Ingredienser:
DK40011: Nitritsalt Dessinnr. 112661
DK99015: Kogesalt Dessinnr. 112847
I07760: RFB Spegep?lse m/hvidl?g Dessinnr. 113996
I19900: Rowu Ferm Starterkultur Dessinnr. 114271
T87411: Hukki kal. 60/50, r?d/sort gitternet, afb. Dessinnr. 211412
Valn?dder Dessinnr. 060328

PLU nr
205974-7

Go to Top