Ingredienser
4,000 kg Grisek?d (8-14% fedt)
4,000 kg Oksek?d (8-14% fedt)
2,000 kg Sp?k u/sv
0,300 kg RFB Spegep?lse m/hvidl?g (I07760)
0,250 kg KARTOFFELFLAGER
0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)
0,100 kg Nitritsalt (DK40018)
0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)
10.886 kg
Læg varer i kurv
KARTOFFELSPEGEP?LSE
Opskriftnr: 13-0258
FremstillingDet frosne okse- og grisek?d lynes sammen med RFB Spegep?lse m/hvidl?g og Rowu Ferm Westfalenlob ned til ca. 3-4 mm.
Det frosne sp?k tils?ttes og lynes ned til 2-3 mm.
Saltet og Kartoffelflager tils?ttes ved de sidste par omgange, s? det bliver j?vnt fordelt i farsen.
Sluttemperatur ca. 0?C.
Stopning
Stoppes i Dantarm Faser I Bak-Nat, Kal. 55/40 Kartoffel Spegep?lse.
Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn.
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 20% af det f?rdige produkt.Til 100 g f?rdigvare er anvendt: Grisek?d 55 g, oksek?d 45 g, grisesp?k 12 g, salt, kartoffelpulver, dextrose, surhedsregulerende middel (E 575), krydderier (hvidl?g, koriander, peber, chili, ingef?r), hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidanter (E 300, E 330), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).
OBS
Indholdet af kartoffelpulver i spegep?lsen svarer til 1,000 Kg ferske kartofler.