Ingredienser

4,000 kg Grisek?d (8-14% fedt)

4,000 kg Oksek?d (8-14% fedt)

2,000 kg Sp?k u/sv

0,300 kg RFB Middelhavs / Chorizo (G88190)

0,200 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

10.606 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

MIDDELHAV INSPIRERET SPEGEP?LSE

Opskriftnr: 12-0014

Fremstilling
Det ferske oksek?d hakkes p? 8 mm hulskive og stilles p? k?l.

Det frosne grisek?d lynes t?rt nogle omgange, hvorefter RFB Middelhavs/chorizo og BESSASTART Starterkulturen tils?ttes og der lynes ned til 8-10 mm.

Det frosne sp?k tils?ttes og det hele lynes ned til 6-8 mm.

Saltet og det hakkede oksek?d tils?ttes og der mixes til det er j?vnt fordelt i farsen.

Sluttemperatur 0?C.

Stopning
Farsen stoppes straks i valgfri r?gbar tarm i passende kaliber 

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning/modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.
Til 100 g f?rdigvare er anvendt:
Grisek?d 57 g, oksek?d 46 g, sp?k, salt , krydderier (paprika, peber), surhedsregulerendemiddel (E 575), dextrose, hydrolyseret vegetabilsk protein, aroma, antioxidanter (E 300, E 330), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top