Ingredienser

5,000 kg Skinkek?d (8-10% fedt)

2,600 kg Oksek?d (8-10% fedt)

2,400 kg Sp?k u/sv

0,200 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,200 kg Rowu?GDL til Westfalenlob

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,100 kg Rolactin (I42220)

0,040 kg Romglut, Flydende (I43550)

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

10.646 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

SKINKESPEGEP?LSE, GROV

Opskriftnr: 11-0001

Fremstilling
Sp?k, skinkek?d og oksek?d sm?tsk?res hver for sig og kommes i k?lerum ved 0?C natten over.

N?ste dag lynes sp?k og grisek?d 3 omgange med Rowu GdL Westfalenlob, BESSASTART? Starterkulturen, Romglut og Rolactin, igen 3 omgange med oksek?d og alt saltet.

Det hele tages derefter op af lynhakkeren og hakkes gennem 8 mm skiven.

H?nd?ltes derefter til det binder godt.

Stopning
Farsen stoppes straks i r?gbar tarm.

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.
Til 100 g f?rdigvare er anvendt:
Skinkek?d 57 g, oksek?d 30 g, sp?k 27 g, salt, LAKTOSE, surhedsregulerende middel (E 575), krydderier (peber, koriander, ingef?r), vand, dextrose, smagsforst?rker (E 621), rom, antioxidanter (E 300, E 330), stabilisataorer (E 413, E 414), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top