Ingredienser

3,500 kg Grisek?d (18-20% fedt)

2,500 kg Isvand

1,500 kg R?get bacon

1,500 kg Snitter u/sv

0,850 kg Frankfurterblanding FB nr. 563

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,030 kg Profrisk EU

0,030 kg Timian, Sk?ret (E6210)

10.01 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

GRILLP?LSE MED BACON OG TIMIAN

Opskriftnr: 27-0281

Fremstilling
Grisek?d og snitter hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven.

Bacon hakkes igennem 13 mm hulskiven.

Grisek?det kommes op i lynhakkeren og lynes t?rt nogle omgange, hvorefter saltet, Frankfurterblanding FB nr. 563, og 2/3 af isvandet tils?ttes.

N?r dette er lynet fint ud tils?ttes de hakkede snitter, Profrisk EU og det resterende isvand.

Der lynes til en god emulsion er opn?et.

Det hakkede bacon og Timian tils?ttes og mixes med de sidste par omgange.

Sluttemperatur 12-14?C.

Stopning
Stoppes i grisetarme kal. 28/30 (DK99030).

T?rring
Ved 50?C i ca. 20 min.

Rygning
Ved 70?C i ca. 30 min. eller til en p?n gylden farve er opn?et.

Kogning
Ved 80?C til en kernetemperatur p? 75?C.

Afk?les fra 65?C til under 10?C p? max. 3 timer.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 7,5% af det f?rdige produkt. 
Grisek?d 44%, vand, bacon 16%, grisek?dssnitter 10%, kartoffelstivelse, HVEDEMEL, salt, VALLEPULVER, krydderier (timian, peber, l?g, muskat, paprika, kardemomme), stabilisator (E 451), konserveringsmidler (E 262, E 250), antioxidanter (E 331, E 300, E 316). I naturtarm.

Go to Top