Ingredienser
4,000 kg Brystfl?sk u/sv?r og ben
4,000 kg Grisek?d (18-20% fedt)
2,000 kg Isvand
0,100 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)
0,100 kg Nitritsalt (DK40018)
0,100 kg Th?ringer Stege- & Grillp?lse
0,070 kg Lynprofi FC 7 (I09090)
0,050 kg Ramsl?g, Sk?ret
0,030 kg Profrisk EU
10.45 kg
Læg varer i kurv
GROV GRILLP?LSE MED RAMSL?G
Opskriftnr: 27-0261
Fremstilling
Grisek?d (18-20% fedt) hakkes igennem 3 mm hulskiven.
Brystfl?sk hakkes igennem 13 mm hulskiven.
Grisek?d (18-20% fedt) lynes t?rt nogle omgange, hvorefter Lynprofi FC 7, alt saltet, samt 3/4 af isvandet tils?ttes.
N?r dette er lynet til en bindefars tils?ttes det hakkede brystfl?sk, Profrisk EU, Th?ringer Stege- & Grillp?lse og det resterende isvand.
Lynes til en god emulsion og den ?nskede grovhed er opn?et.
Ramsl?g tils?ttes ved de sidste par omgange.
Sluttemperatur 12-14?C.
Stopning
Farsen stoppes i Grisetarme 28/30 (DK99030) eller anden ?nsket tarm.
T?rring
Ved 50?C i ca. 30 min.
Rygning
Ved 70?C i ca. 30 min. eller til den ?nskede farve er opn?et.
Kogning
Ved 80?C til en kernetemperatur p? 75?C.
Afk?les fra 65?C til under 10?C p? max. 3 timer
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 7,5% af det f?rdige produkt.
Grisek?d 83%, vand, salt, krydderier (ramsl?g, peber, merian, koriander, muskat, chili, paprika), dextrose, hydrolyseret vegetabilsk protein, stabilisator (E 451), antioxidanter (E 301, E 330, E 331, E 316, E 300), krydderiekstrakter, konserveringsmidler (E 262, E 250). I naturtarm.