Ingredienser
6,500 kg Kyllingebryst
3,150 kg Is/vand
0,200 kg Dekora Middelhavskrydderi Antisaft
0,150 kg Schinkat?500
0,100 kg Nitritsalt (DK40018)
0,080 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)
10.18 kg
Læg varer i kurv
RÃGET OG KOGT KYLLINGEPÃLSE MED BASILIKUM OG HVIDLÃG
Opskriftnr: 22-0081
Fremstilling
Kyllingbrysterne hakkes gennem 13 mm hulskiven og håndæltes med salt, Schinkat 500 DK og Dekora Middelhavskrydderi Antisaft.
Der æltes til tørstofferne er godt fordelt.
Herefter tilsættes isvandet gradvist og der æltes til en god binding er opnået.
Farsen sættes i kølerummet natten over og næste dag æltes farsen godt igennem inden stopning.
Stopning
Farsen stoppes i valgfri røgbar tarm af passende kaliber.
Tørring
Ved 60° C i 40-50 min.
Rygning
Ved 60-65° C. i ca. 45 min. eller til den ønskede farve er opnået.
Kogning
Ved 80°C indtil en kernetemperatur på 75°C.
Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 7,5% af det færdige produkt:
Kyllingekød 69%, vand, salt, Krydderier (paprika, løg, hvidløg, basilikum, persille), rapsolie, stabilisator (E 451), fortykningsmiddel (E 407a), maltodextrin, dextrose, hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidant (E 301), konserveringsmiddel (E 250).