Ingredienser

4,500 kg Oksek?d (8-10% fedt)

3,500 kg Grisek?d (16-18% fedt)

2,000 kg Sp?k u/sv

0,220 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,200 kg Rowu?GDL til Zervelatp?lse (G63960)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,100 kg Rolactin (I42220)

0,010 kg Peber, Hvid, Pulver (E0505)

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

10.636 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

S?NDERJYSK SPEGEP?LSE

Opskriftnr: 13-0102

Fremstilling
Det skalfrosne grise- og oksek?d kommes op i lynhakkeren og lynes sammen med Rowu GDL til Zervelatp?lse, Rolactin, hvid peber og BESSASTART? Starterkulturen ned til 3-4 mm.

Herefter tils?ttes det frosne sp?k. Der lynes til en finhed p? 2 mm. Saltet tils?ttes ved de sidste omgange.

Sluttemperatur ca. 0?C.

Stopning
Farsen stoppes straks i Dantarm Faser I Bak-Nat, Kal. 55/40 S?nderjysk Spegep?lse (T49009).

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn.
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.Til 100 g f?rdigvare er anvendt:Oksek?d 51 g, grisek?d 47 g, sp?k 16 g, salt, LAKTOSE, surhedsregulerende middel (E 575), krydderier (peber, koriander, ingef?r), dextrose, hydrolyseret vegetabilsk protein, starterkultur, antioxidant (E 300), rom, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top