Ingredienser

3,800 kg Grisek?d (8-10% fedt)

3,800 kg Sp?k u/sv

2,500 kg Bacon i tern u/brusk, u/sv

2,400 kg Is/vand

0,350 kg Baconp?lse FB

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

12.95 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

BACONP?LSE

Opskriftnr: 22-0027

Fremstilling
Grisek?det hakkes igennem 3 mm hulskiven.

Sp?kket hakkes igennem 3 mm hulskiven og stilles i k?lerum.

Grisek?det kommes op i lynhakkeren og lynes t?rt nogle omgange, hvorefter alt saltet og Baconp?lse FB tils?ttes sammen med ca. 4/5 af isvandet.

N?r dette er lynet fint ud tils?ttes det hakkede sp?k og det resterende isvand. 

Lynes til en god emulsion er opn?et.

Baconternene iblandes og lynes ned til 3-5 mm.

Sluttemperatur 12-14?C.

Stopning
Farsen stoppes i Dantarm Top, r?d, kal. 60/25 Baconp?lse (T49033).

Kogning
P?lserne koges ved 80?C til en kernetemperatur p? 75?C.

Afk?les fra 65?C til under 10?C p? max. 3 timer.

Serveringsforslag
P?lsen anvendes som p?l?g, eller sk?res i ca. 1,5 cm's skiver og varmes p? en pande med fedtstof.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 0% af det f?rdige produkt.
Grisek?d 37%, grisesp?k 22%, bacon 19%, vand, salt, dextrose, kartoffelstivelse, modificeret kartoffelstivelse (E 1412), krydderier (peber, muskatblomme, ingef?r), stabilisator (E 451), hydrolyseret vegetabilsk protein, krydderiekstrakter, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top