![](https://www.indasia.dk.plan-it.net/system/recipes/images/000/020/207/medium/Recipe.jpg?1575284379)
Ingredienser
5,000 kg Grisek?d (8-14% fedt)
3,000 kg Oksek?d (8-14% fedt)
2,000 kg Sp?k u/sv
0,400 kg RFB Spansk Chorizo
0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)
0,100 kg Nitritsalt (DK40018)
0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)
10.736 kg
Læg varer i kurv
GROVHAKKET CHORIZO
Opskriftnr: 12-0017
Fremstilling
Det ferske oksekød hakkes på 8 mm hulskive og stilles på køl.
Det frosne svinekød lynes tørt nogle omgange, hvorefter RFB Spansk Chorizo og Rowu Ferm Westfalenlob tilsættes.
Der lynes ned til 8-10 mm.
Det frosne spæk tilsættes og det hele lynes ned til 6-8 mm.
Saltet og det hakkede oksekød tilsættes og der mixes til det er jævnt fordelt i farsen.
Sluttemperatur 0°C.
Stopning
Farsen stoppe straks i valgfri røgbar tarm af passende kaliber. Farsen kan ligeledes stoppes i svinetarme og afbindes i ringe.
Modning/rygning
Dag 1: Modning på røgstænger ved 12-22°C i 1-2 døgn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 døgn. Intensiv røg 6-8 timer til den ønskede farve og smag er opnået.
Dag 7: Eftermodning på køl ved max. 5°C.
Svind 15-20%: Når der er opnået et vægttab på min. 15-20% i forhold til pølsens vægt lige efter stopning, er pølsen klar til salg.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 17,5% af det færdige produkt.
Til 100 g færdigvare er anvendt:
Svinekød 70 g, oksekød 34 g, spæk, salt, krydderier (paprika, peber, chili, kommen, koriander), surhedsregulerende middel (E 575), dextrose, krydderiekstrakt, hvidløg, løg, antioxidant (E 301), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).