Ingredienser

10,000 kg Brystfl?sk m/sv?r, u/ben

0,200 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,040 kg R? Schinkat R

0,030 kg Dextrose

0,020 kg Westfalenstolz Krydderi

0,006 kg FixSTART Starterkultur (M8900)

10.396 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

LANGTIDSSALTET BACON

Opskriftnr: 52-0283

Fremstilling
Alle ingredienser blandes godt sammen.

Det tilsk?rne brystfl?sk saltes i vakuumposer.

1 stk. i hver sammen med de ?vrige ingredienser.

Vakuumposerne med indhold l?gges i rum ved ca. 10?C i 14-16 dage, hvor de vendes og masseres 2 gange om ugen (M? ikke blive m?lkehvid i lagen).

K?det tages ud af poserne og skylles med koldt vand, hvorefter baconen stroppes op (2 steder).

Modning/rygning
H?nges til t?rring i t?rt rum med tr?k i 2-4 uger (Skal v?re godt t?rt).

Ryges ved 16-18?C til den ?nskede farve og smag er opn?et.

Vakuumpakkes og l?gges i k?lerum klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.
Til 100 g f?rdigvare er anvendt:
Brystfl?sk 117 g, salt, dextrose, krydderier (eneb?r, koriander, SENNEP, peber), smagsforst?rker (E 621), antioxidant (E 301), LAKTOSE, starterkultur, konserveringsmidler (E 252, E 250).

Go to Top