Ingredienser

4,000 kg Grisek?d (8-12% fedt)

4,000 kg Oksek?d (8-12% fedt)

2,000 kg Kartofler (kogte/kolde)

0,300 kg RFB Spegep?lse m/hvidl?g (I07760)

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,020 kg Hvidl?g, Granuleret. (E0800)

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

10.656 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

KARTOFFELSPEGEP?LSE

Opskriftnr: 13-0194

Fremstilling
Det frosne oksek?d lynes sammen med RFB Spegep?lse m/hvidl?g og BESSASTART? Starterkulturen ned til 3-4 mm.

Det frosne grisek?d og de kogte kartofler tils?ttes sammen med alt saltet og Hvidl?g, granuleret hvorefter det hele lynes ned til 2-4 mm.

Sluttemperatur ca. 0?C.

Stopning
Farsen stoppes i Dantarm Faser I Bak-Nat, Kal. 55/40 Kartoffel Spegep?lse (T49008).

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn.
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.Ingredienser pr. 100 g af f?rdigvaren:Oksek?d 46 g, grisek?d 46 g, kartofler 23 g, salt, dextrose, syre (E 575), krydderier (hvidl?g, peber, koriander, chili, ingef?r), hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidanter (E 300, E 330), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250). T?RRET OG R?GET.

Go to Top