Ingredienser

3,500 kg Oksek?d (3-6% fedt)

3,000 kg Sp?k u/sv

2,500 kg Grisek?d (8-10% fedt)

1,500 kg Kartofler (kogte/kolde)

1,000 kg Oksek?d (30-35% fedt)

0,300 kg RFB Spegep?lse m/hvidl?g (I07760)

0,250 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,020 kg Hvidl?g, Granuleret. (E0800)

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

12.176 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

KARTOFFELSPEGEP?LSE

Opskriftnr: 13-0033

Fremstilling
Det frosne oksek?d lynes sammen med RFB spegep?lse m/hvidl?g, Hvidl?g granuleret og BESSASTART? Starterkulturen ned til ca. 3-4 mm, hvorefter grisek?det kommes i og der lynes ned til 3-4 mm.

De kogte kolde kartofler, det frosne sp?k og saltet tils?ttes og lynes ned til 2-4 mm.

Sluttemperatur ca. 0?C.

Stopning
Stoppes i Dantarm Faser I Bak-Nat, Kal. 55/40 Kartoffel Spegep?lse (T49008).

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn.
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.Til 100 g f?rdigvare er anvendt:Oksek?d 45 g, grisek?d 31 g, sp?k 23 g, kogte kartofler 15 g, salt, dextrose, surhedsregulerende middel (E 575), krydderier (hvidl?g, peber, koriander, chili, ingef?r), hydrolyseret vegetabilsk protein, starterkultur, antioxidanter (E 300, E 330), konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top