Ingredienser

4,700 kg Oksek?d (30-35% fedt)

4,000 kg Oksek?d (3-6% fedt)

1,300 kg Oksetalg

0,300 kg RFB S?nderjysk Spegep?lse u/hvidl?g (I07750)

0,240 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,030 kg Peber, Hvid, Pulver (E0505)

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

10.676 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

TEXAS FARMER

Opskriftnr: 19-0003

Fremstilling
Det skalfrosne oksek?d ca. 33% fedt og det frosne oksetalg lynes sammen med RFB S?nderjysk spegep?lse u/hvidl?g, hvid peber og BESSASTART? Starterkulturen.

Det gennemk?lede oksek?d ca. 3-6% fedt hakkes igennem 3 mm hulskiven og tils?ttes herefter sammen med alt saltet.

Der lynes indtil den ?nskede finhed er opn?et.

Sluttemperatur p? 0?C.

Stopning
Farsen stoppes straks i valgfri r?gbar tarm af passende kaliber.

Modning/rygning
Dag 1: Modning i k?lerum ved h?jst +5?C p? r?gst?nger i 5 d?gn.
Dag 6: Temperering 12 timer ved +12-15?C.
Dag 7: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer.
Dag 11: Eftermodning 5 d?gn p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.
Til 100 g f?rdigvare er anvendt:
Oksek?d 99 g, oksetalg 15 g, salt 3,9 g, dextrose, surhedsregulerendmiddel (E 575), krydderier (peber, koriander, chili, ingef?r), hydrolyseret vegetabilsk protein, starterkultur, antioxidanter (E 300, E 330), rom, peberekstrakt, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top