Ingredienser
10,000 kg Grisek?d (16-18% fedt)
2,000 kg Varm suppe (afkog fra grisek?det)
0,480 kg Kryddersylte FB
0,080 kg Nitritsalt (DK40018)
12.56 kg
Læg varer i kurv
HJEMMELAVET SYLTE
Opskriftnr: 34-0015
Fremstilling
Grisek?det sk?res i mindre stykker, og forsaltes natten over med nitritsalt.
Efter endt saltning koges k?det ved 80?C til en kernetemperatur p? 75?C (anvend 6,000 kg vand).
K?det sk?res i passende ternst?rrelse (evt. p? lynhakker).
Suppen sies, afvejes (2 l) og bringes i kog.
Kryddersylte FB tils?ttes under kraftig omr?ring.
Det kogte k?d og suppen blandes.
H?ldes i forme.
Afk?les fra 65?C til under 10?C p? max. 3 timer.
Tip
I stedet for nitritsalt kan anvendes kogesalt. Husk derved at slette konserveringsmiddel (E 250) fra deklarationen.
Serveringsforslag
Serveres koldt som p?l?g med sennep og r?dbeder til diverse typer br?d.
Ingredienser:
Er beregnet p? det r? produkt:
Grisek?d 80%, suppe (afkog fra k?det), gelatine 2% (grise), salt, krydderier (l?g, peber, alleh?nde), dextrose, LAKTOSE, hydrolyseret vegetabilsk protein, farin, konserveringsmiddel (E 250).