Ingredienser
5,000 kg Grisek?d (8-14% fedt)
3,000 kg Fedtafpuds
2,000 kg Isvand
0,350 kg Hot Dog FB "Kn?kker"
0,100 kg Nitritsalt (DK40018)
10.45 kg
Læg varer i kurv
HOTDOG P?LSE KN?KKER
Opskriftnr: 27-0374
Fremstilling
Grisek?d og fedtafpuds hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven og stilles i k?lerum.
Grisek?det fyldes i lynhakkeren og lynes t?rt nogle omgange, hvorefter Nitritsalt og Hot Dog FB Kn?kker tils?ttes sammen med 2/3 af isvandet.
Det hele k?res til en bindefars.
Det hakkede fedtafpuds og det resterende isvand tils?ttes og det lynes fint ud til en god emulsion er opn?et.
Sluttemperatur 12-14?C
Stopning
Farsen stoppes i Grisetarme kal. 28/30 (DK99030).
Farvning af p?lser:
P?lserne farves p? flg. m?de: 80?C varmt vand tilsat 15 g tarmfarve pr. liter vand. Vandet afk?les til 60?C - 70?C hvorefter p?lserne kommes i lagen 3-4 min.
T?rring
Ved 60?C ca. 20 min.
Rygning
Ved 70?C ca. 30 min.
Kogning
Ved 80?C varmt vand til en kernetemperatur ved 75?C.
Afk?les fra 65?C til under 10?C p? max. 3 timer.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 7,5% af det f?rdige produkt.
Grisek?d 64%, grisesp?k, vand, salt, dextrose, krydderier (chili, hvidl?g, muskat, ingef?r, peber, kommen), kartoffelstivelse, stabilisator (E 451), modificeret kartoffelstivelse (E 1412), hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidant (E 300), tarmfarve (E 160 b, E 120), konserveringsmiddel (E 250). I naturtarm.