Ingredienser

4,000 kg Grisek?d (3-6% fedt)

4,000 kg Oksek?d (3-6% fedt)

2,000 kg Rygsp?k u/sv

0,300 kg RFB Italiensk Spegep?lse (I96091)

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,100 kg Chili r?d med fr?, knust (E9770)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,030 kg Cayennepeber, Pulver (E5105)

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

10.766 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

CHILISPEGEP?LSE

Opskriftnr: 13-0220

Fremstilling
Det frosne okse- og grisek?d lynes sammen med RFB Italiensk Spegep?lse og BESSASTART? Starterkulturen ned til ca. 4-5 mm.

Det frosne sp?k iblandes og det hele lynes ned til 2-3 mm. Saltet, Cayennepeber, og Chili, knust, tils?ttes ved de sidste omgange.

Sluttemperatur ca. 0?C.

Stopning
Farsen stoppes straks i Hukki kal. 60/50 cm, r?d/sort elastisk gitternet (87411).

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn.
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.Til 100 g f?rdigvare er anvendt:Grisek?d 59 g, oksek?d 45 g, sp?k 9 g, salt, krydderier (chili, cayennepeber, paprika, peber, hvidl?g), surhedsregulerende middel (E 575), dextrose, smagsforst?rker (E 621), antioxidanter (E 300, E 330), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top