SALTK?D
Opskriftnr: 54-0008
Spr?jtelage/kummelage
10,000 Kg Koldt vand
0,400 Kg Nitritsalt (DK40011)
0,500 Kg Kogesalt (DK99015)
0,600 Kg Kasslat F flydende (I34270)
Fremstilling
K?det spr?jtes med en tilv?kst p? 15%.
L?gges i samme lage i ca. 20 timer for gennemsaltning.
Stopning
K?det kan evt. stoppes i Dantarm Cellulose ML, 0101 kal. 65, fladm?l ca. 11.0 cm (T64970).
Kogning
Ved 80?C til en kernetemperatur p? 75?C.
Afk?les fra 65?C til under 10?C p? max. 3 timer.
Serveringsforslag
Anvendes kold som p?l?g.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 10% af det f?rdige produkt.
Til 100 g f?rdigvare er anvendt:
Oksel?rtynge 97 g, vand 13 g, salt, stabilisatorer (E 450, E 451), glucosesirup, hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidant (E 301), konserveringsmiddel (E 250).