Ingredienser

7,500 kg Grisek?d (3-6% fedt)

2,500 kg Sp?k u/sv

0,200 kg Rowu?GDL til Westfalenlob

0,170 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,100 kg Rolactin (I42220)

0,006 kg FixSTART Starterkultur (M8900)

10.576 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

GROV GRISEK?DSSALAMI

Opskriftnr: 11-0005

Fremstilling
Det godt nedk?lede k?d og sp?k - som er sk?ret i sm? stykker - blandes godt med Rowu GdL Westfalenlob og Rolactin, hvorefter det hele blandes godt med saltet.

Det hele hakkes nu gennem 5- eller 8 mm hulskiven og ?ltes godt f?r stopning.

Stopning
Farsen stoppes straks i Hukki-, L?rreds, Vasco- eller Fasertarm af passende kaliber og l?ngde.

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.
Til 100 g f?rdigvare er anvendt:
Grisek?d 115 g, salt, LAKTOSE, surhedsregulerende middel (E 575), krydderier (peber, koriander, ingef?r), dextrose, smagsforst?rker (E 621), antioxidanter (E 300, E 330), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top