Ingredienser

4,000 kg Grisek?d (8-10% fedt)

3,500 kg Oksek?d (8-10% fedt)

2,500 kg Sp?k u/sv

0,400 kg Valn?dder

0,300 kg RFB Spegep?lse m/hvidl?g (I07760)

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

11.036 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

VALN?DDESPEGEP?LSE

Opskriftnr: 13-0072

Fremstilling
Valn?dderne skoldes, dr?nes og k?les.

Det frosne okse- og grisek?d lynes sammen med RFB spegep?lse m/hvidl?g og BESSASTART? Starterkulturen ned til ca. 2-4 mm.

Det frosne sp?k iblandes og det hele lynes ned til 1-2 mm. Saltet og de k?lede valn?dder tils?ttes ved de sidste omgange og k?res med til de er j?vnt fordelt i farsen.

Sluttemperatur ca. 0?C.

Stopning
Farsen stoppes straks i Oskuda Textil, kal. 60/40, bl?/hvid/r?d (T76043).

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.Til 100 g f?rdigvare er anvendt.Grisek?d 55 g, oksek?d 38 g, sp?k 16 g, VALN?DDER 4,3 g, salt, dextrose, surhedsregulerende middel (E 575), krydderier (peber, koriander, hvidl?g, chili, ingef?r), hydrolyseret vegetabilsk protein, starterkultur, antioxidanter (E 300, E 330), konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top