Ingredienser
3,000 kg Grisek?d (8-12% fedt)
3,000 kg Griselever, afpudset
3,000 kg Snitter u/sv
1,000 kg Varm suppe
0,370 kg Hvidl?gspat? FB
0,200 kg Valn?dder, hakkede
0,100 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)
0,100 kg Nitritsalt (DK40018)
10.77 kg
Læg varer i kurv
VALN?DDEPATE
Opskriftnr: 33-0143
Fremstilling
Snitter og k?d koges ved 80?C til en kernetemperatur p? 75?C.
Leveren vandes ud, og hakkes p? 3 mm skiven.
Det kogte k?d/snitter hakkes p? 3 mm skiven.
Heri blandes krydderiblandingen, alt saltet samt den varme suppe.
Til sidst r?res den hakkede lever og de let hakkede valn?dder i massen.
Bagning
Patemassen fyldes i forme og bages i vandbad ved 100?C til en kernetemperatur p? 75?C.
Afk?les fra 65?C til under 10?C p? max. 3 timer.
Efter afk?ling pyntes pateen med passende garniture og sky (I07800)
Serveringsforslag
Serveres koldt som p?l?g p? div. br?dtyper.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 9% af det f?rdige produkt.
Grisek?d 38%, griselever 31%, grisek?dssnitter, suppe (afkog fra k?d og fedt), VALN?DDER 2%, salt, modificeret kartoffelstivelse (E 1412), dextrose, krydderier (hvidl?g, SENNEP, peber, ingef?r), LAKTOSE, kartoffelstivelse, HVEDEFIBRE, g?rekstrakt, konserveringsmiddel (E 250).