Ingredienser
4,500 kg Grisek?d (16-18% fedt)
3,500 kg Oksek?d (8-10% fedt)
2,000 kg Rygsp?k u/sv
0,300 kg RFB Spegep?lse m/hvidl?g (I07760)
0,200 kg ?blegranulat
0,200 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)
0,100 kg Nitritsalt (DK40018)
0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)
10.806 kg
Læg varer i kurv
SPEGEP?LSE MED T?RREDE ?BLER
Opskriftnr: 13-0127
FremstillingDet frosne okse- og grisek?d lynes sammen med RFB spegep?lse m/hvidl?g og BESSASTART? Starterkulturen ned til ca. 2-4 mm.
Det frosne sp?k iblandes og det hele lynes ned til 1-2 mm. Saltet og den afvejede m?ngde ?blegranulat tils?ttes og k?res med de sidste omgange.
Sluttemperatur ca. 0?C.
Stopning
Farsen stoppes straks i Oskuda Textil ,kal. 60/40, r?d/hvid tern (T76041).
Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn.
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.Til 100 g f?rdigvare er anvendt:Grisek?d 60 g, oksek?d 39 g, sp?k 13 g, salt, t?rrede ?bler 2 g, dextrose, surhedsregulerende middel (E 575), krydderier (peber, koriander, hvidl?g, chili, ingef?r), hydrolyseret vegetabilsk protein, starterkultur, antioxidanter (E 300, E 330), konserveringsmiddel (E 250).