Ingredienser
4,000 kg Grisek?d (18-20% fedt)
3,000 kg Oksek?d (18-20% fedt)
3,000 kg Rygsp?k u/sv?r, frosset
0,300 kg RFB Italiensk Spegep?lse (I96091)
0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)
0,100 kg Nitritsalt (DK40018)
0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)
10.636 kg
Læg varer i kurv
ITALIENSK INSPIRERET SPEGEP?LSE
Opskriftnr: 13-0121
Fremstilling
Det frosne okse- og grisek?d (?10?C) lynes sammen med RFB Italiensk Spegep?lse og BESSASTART? Starterkulturen ned til 2-4 mm.
Det frosne sp?k iblandes, og det hele lynes ned til 2-3 mm. Saltet tils?ttes ved de sidste omgange.
Sluttemperatur 0?C.
Stopning
Farsen stoppes straks i Dantarm Faser I R?d, Kal. 55/40 Italiensk Spegep?lse eller anden valgfri r?gbar tarm.
Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.
Til 100 g f?rdigvare er anvendt: Grisek?d 53 g, oksek?d 34 g, sp?k 27 g, salt 3,8 g, krydderier (paprika, peber, hvidl?g), surhedsregulerende middel (E 575), dextrose, smagsforst?rker (E 621), starterkultur, antioxidanter (E 300, E 330), konserveringsmiddel (E 250).