Ingredienser
3,500 kg Grisek?d (8-10% fedt)
3,500 kg Oksek?d (8-10% fedt)
3,000 kg Sp?k u/sv
0,600 kg M?rkt ?l
0,300 kg RFB Spegep?lse m/hvidl?g (I07760)
0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)
0,100 kg Nitritsalt (DK40018)
0,030 kg Ramsl?g, Sk?ret
0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)
11.266 kg
Læg varer i kurv
SPEGEP?LSE MED ?L OG RAMSL?G
Opskriftnr: 13-0147
FremstillingDet frosne okse- og grisek?d lynes sammen med RFB Spegep?lse m/hvidl?g og BESSASTART? Starterkulturen ned til ca. 2-4 mm.
Det frosne sp?k iblandes og det hele lynes ned til 1-2 mm. Salt, ramsl?g og m?rkt ?l tils?ttes ved de sidste omgange.
Sluttemperatur ca. 0?C.
Stopning
Farsen stoppes straks i r?gbar tarm kaliber 55.
Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn.
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.Til 100 g f?rdigvare er anvendt:Grisek?d 47 g, oksek?d 38 g, sp?k 22 g, ?l 6 g (indeholder MALT), salt, ramsl?g, dextrose, surhedsregulerende middel (E 575), krydderier (koriander, hvidl?g, peber, chili, ingef?r), hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidanter (E 300, E 330), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).