Ingredienser

4,000 kg Grisek?d (8-14% fedt)

4,000 kg Oksek?d (8-14% fedt)

2,000 kg Sp?k u/sv

0,200 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,200 kg Rowu GDL til Westfalenlob (I18270)

0,100 kg Dextrose

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,050 kg Romglut, Flydende (I43550)

0,040 kg R?gsmag ?ler?get Krydderi

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

10.696 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

?LER?GET SPEGEP?LSE

Opskriftnr: 12-0005

Fremstilling
Det frosne okse- og grisek?d lynes sammen med Rowu GDL til Westfalenlob, Dextrose og BESSASTART? Starterkulturen ned til 2-4 mm.

Det frosne sp?k iblandes og det hele lynes ned til 1-2 mm.

Saltet og Romglut tils?ttes ved de sidste omgange.

Sluttemperatur ca. 0?C

Stopning
Farsen stoppes straks i valgfri r?gbar tarm af passende kaliber.

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.
Til 100 g f?rdigvare er anvendt:
Grisek?d 57 g, oksek?d 46 g, sp?k 12 g, salt, dextrose, surhedsregulerende middel (E 575), LAKTOSE, krydderier (r?gede koriander, peber, koriander, ingef?r), dextrose, smagsforst?rker (E 621), antioxidanter (E 300, E 330), rom, krydderiekstrakter, r?garoma, smagsforst?rker (E 621), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top