Ingredienser

3,500 kg Oksek?d (8-10% fedt)

2,500 kg Grisek?d (3-6% fedt)

1,000 kg Oksek?d (30-33% fedt)

0,900 kg Kartofler (kogte/kolde)

0,300 kg RFB Spegep?lse m/hvidl?g (I07760)

0,180 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,080 kg Nitritsalt (DK40018)

0,020 kg Hvidl?g, Granuleret. (E0800)

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

8.486 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

KARTOFFELSPEGEP?LSE

Opskriftnr: 13-0061

Fremstilling
Det frosne oksek?d (30-33% fedt) og (8-10% fedt) fyldes i lynhakkeren og lynes t?rt nogle omgange. Tils?t RFB Spegep?lse m/hvidl?g, hvidl?g, granuleret og BESSASTART? Starterkulturen.

Grisek?d og de kogte kartofler tils?ttes. Farsen lynes ned til 2-4 mm. Saltet k?res med de sidse omgange.

Sluttemperatur ca. 0?C.

Stopning
Stoppes i Dantarm Faser I Bak-Nat, Kal. 55/40 Kartoffel Spegep?lse (T49008).

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn.
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.Til 100 g f?rdigvare er anvendt:Oksek?d 64 g, grisek?d 36 g, kartofler 13 g, salt, dextrose, surhedsregulerende middel (E 575), krydderier (hvidl?g, peber, koriander, chili, ingef?r), hydrolyseret vegetabilsk protein, starterkultur, antioxidanter (E 300, E 330), konserveringsmiddel (E 250).
Go to Top