Ingredienser

6,500 kg Hjortek?d (3-6% fedt)

3,500 kg Sp?k u/sv

0,200 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,100 kg Rolactin (I42220)

0,100 kg Rowu?GDL til Westfalenlob

0,010 kg Peber, Hvid, Pulver (E0505)

10.51 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

HJORTESPEGEP?LSE

Opskriftnr: 19-0021

Fremstilling
Det skalfrosne hjortek?d kommes i lynhakkeren og lynes ned til ca. 6 mm.

Herefter tils?ttes Rowu GdL Westfalenlob, Rolactin og peber.

Det hele lynes ned til ca. 4 mm og det frosne sp?k tils?ttes.

Saltet tils?ttes de sidste omgange, og der lynes ned til 2-3 mm.

Sluttemperatur p? 0?C.

Stopning
Farsen stoppes straks i valgfri r?gbar tarm af passende kaliber.

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.
Til 100 g f?rdigvare er anvendt:
Hjortek?d 75 g, sp?k 40 g, salt 3,5 g, LAKTOSE, surhedsregulerende middel (E 575), krydderier (peber, koriander, ingef?r), dextrose, smagsforst?rker (E 621), antioxidanter (E 300, E 330), konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top