Ingredienser

10,000 kg Oksek?d (8-10% fedt)

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,200 kg Rowu?GDL til Westfalenlob

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,100 kg Rolactin (I42220)

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

10.636 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

OKSESPEGEP?LSE

Opskriftnr: 13-0158

Fremstilling
Det frosne oksek?d lynes sammen med Rowu GDL til Westfalenlob, Rolactin og BESSASTART? Starterkulturen ned til 2-4 mm.

Saltet tils?ttes og det hele lynes ned til 1-2 mm. Sluttemperatur ca. 0?C.

Stopning
Farsen stoppes straks i r?gbar tarm kal. 60

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn

Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.

Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.

Svind 15-20%. N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.
Til 100 g f?rdigvare er anvendt:
Oksek?d 114 g, salt, surhedsregulerende middel (E 575), LAKTOSE, krydderier (peber, koriander, ingef?r), dextrose, smagsforst?rker (E 621), antioxidanter (E 300, E 330), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top