
Ingredienser
0,400 kg Grisekød (8-14% fedt)
0,400 kg Oksekød (8-14% fedt)
0,200 kg Spæk u/svær
0,030 kg RFB Italiensk Spegepølse
0,020 kg Dekora® Hvidløg/Rosmarin (G82190)
0,020 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)
0,010 kg Nitritsalt (DK40018)
0,001 kg Rowu Ferm Fermento
1.0806 kg
Læg varer i kurv
TAPAS SPEGERULLE - HVIDLØG/ROSMARIN
Opskriftnr: 59-0080
Fremstilling
Det frosne okse- og grisekød lynes sammen med RFB Italiensk Spegepølse og Rowu Ferm Fermento ned til ca. 2-4 mm.
Det frosne spæk iblandes og det hele lynes ned til 1-2 mm.
Saltet tilsættes ved de sidste omgange og køres med til det er jævnt fordelt i massen.
Sluttemperatur ca. 0°C.
Stopning
Farsen køres ud på "medister hornet" og spegepølsen vendes i Dekora Hvidløg/Rosmarin.
Spegepølsen anbringes på en finmasket rist.
Modning/rygning
Dag 1: Modning ved 12-22°C i 1 døgn
Dag 3: Rygning modning ca. 3 døgn. Intensiv røg 6-8 timer til den ønskede farve og smag er opnået.
Dag 7: Eftermodning på køl ved max. 5°C.
Svind 20%: Når der er opnået et vægttab på min. 20% i forhold til pølsens vægt lige efter stopning, er pølsen klar til salg.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 20% af det færdige produkt. Til 100 g færdigvare er anvendt: Grisekød 57 g, oksekød 46 g, spæk, salt, krydderier (paprika, peber, hvidløg, paprika, rosmarin, persille, ingefær, purløg), surhedsregulerende middel (E 575), dextrose, maltodextrin, smagsforstærker (E 621), antioxidanter (E 300, E 330), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).