Ingredienser

4,000 kg Oksekød (8-12% fedt)

4,000 kg Svinekød (8-12% fedt)

2,000 kg Spæk u/svær

0,300 kg RFB Sønderjysk Spegepølse u/hvidløg (I07750)

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,200 kg Æblegranulat 1-3mm (E11033)

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

0,010 kg Kanel, pulver (E1400)

0,006 kg Rowu® Ferm Westfalenlob® Starterkultur (I19900)

10.846 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

SPEGEPØLSE MED ÆBLE OG KANEL

Opskriftnr: 13-0380

Fremstilling
Det frosne okse- og svinekød lynes sammen med RFB Sønderjysk Spegepølse u/hvidløg, kanel og Rowu Ferm Westfalenlob Starterkultur ned til ca. 2-4 mm.

Det frosne spæk iblandes, og det hele lynes ned til 1-2 mm.

Saltet tilsættes ved de sidste omgange.

Ibland Æblegranulat 1-3 mm og kør dem med de sidste 2 omgange.

Sluttemperatur ca. 0°C.

Stopning
Farsen stoppes i valgfri røgbar tarm i passende kaliber.

Modning/rygning
Dag 1: Modning på røgstænger ved 12-22°C i 1-2 døgn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 døgn. Intensiv røg 6-8 timer til den ønskede farve og smag er opnået.
Dag 7: Eftermodning på køl ved max. 5°C.
Svind 20-25%: Når der er opnået et vægttab på min. 20-25% i forhold til pølsens vægt lige efter stopning er pølsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 17,5% af det færdige produkt.
Ingredienser pr. 100 g af færdigvaren:
Svinekød 55 g, oksekød 44 g, spæk 11 g, salt, æble 2%,  dextrose, syre (E 575), krydderier (peber, koriander, chili, ingefær, kanel), hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidanter (E 300, E 330), rom, peberekstrakt,  starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).