Ingredienser

2,500 kg Isvand

2,500 kg Svinekød (8-14% fedt)

2,000 kg Snitter u/svær

1,000 kg Oksekød (8-14% fedt)

1,000 kg Røget bacon

1,000 - Svinetarme 28/30 100 Yards i pose m/lage A Kvalitet

0,850 kg Frankfurterblanding FB nr. 563

0,100 kg Bacon Flavoured Rub

0,050 kg Nitritsalt (DK40011)

11 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

GRILLPØLSE - DOBBELT BACON

Opskriftnr: 27-0457

Fremstilling
Svinekød, oksekød og snitter hakkes hver for sig igennem 5 mm hulskiven og stilles i kølerum.

Bacon hakkes igennem 8 mm hulskiven.

Svine- og oksekødet kommes op i lynhakkeren og lynes tørt nogle omgange, hvorefter Nitritsalt, og 1/3 af isvandet tilsættes.

Når dette er lynet fint ud tilsættes Frankfurterblanding FB nr. 563 og det resterende isvand tilsættes gradvist.

Der lynes til en god emulsion er opnået.

De hakkede snitter tilsættes og der lynes til den ønskede grovhed er opnået.

Det hakkede bacon og Bacon Flavoured Rub tilsættes ved de sidste par omgange og lynes/mixes med til de er jævnt fordelt i farsen.

Sluttemperatur 12-14°C.

Stopning
Farsen stoppes i Svinetarme kal. 28/30 (DK99030) eller anden ønsket tarm.

Tørring
Ved 45°C i ca. 30 min. (Tid og temperatur er vejledende)

Rygning
Ved 70°C i ca. 30 min. eller til ønskede farve er opnået. (Tid og temperatur er vejledende)

Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C.

Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 7,5% af det færdige produkt.
Svinekød 32%, vand, svinekødssnitter, bacon 11%, oksekød 11%, kartoffelstivelse, salt, HVEDEMEL, MÆLKEPROTEIN, krydderier (kommen, fenikel, røget koriander, chili, muskat, anis, peber, løg, muskat, paprika, kardemomme), stabilisator (E 451), rørsukker, champignonpulver, baconaroma, hvidløg, urter (koriander, oregano), krydderiekstrakt,  antioxidant (E 316), konserveringsmiddel (E 250). I naturtarm.