
Ingredienser
4,000 kg Grisekød (8-14% fedt)
4,000 kg Oksekød (8-14% fedt)
2,000 kg Spæk u/svær
0,300 kg RFB Sønderjysk Spegepølse u/hvidløg (I07750)
0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)
0,100 kg Chili rød med frø, knust (E9770)
0,100 kg Nitritsalt (DK40018)
0,050 kg Cayennepeber, Pulver
0,006 kg BESSASTART® Starterkulturen (M8920)
10.786 kg
Læg varer i kurv
SPEGEPØLSE MED CHILI
Opskriftnr: 13-0366
FremstillingDet frosne okse- og grisekød lynes sammen med RFB Sønderjysk Spegepølse u/hvidløg og BESSASTART® Starterkulturen ned til ca. 2-4 mm.
Det frosne spæk iblandes og det hele lynes ned til 1-2 mm. Saltet, Chili, Frø, Knust og Cayennepeber tilsættes ved de sidste omgange og fordeles grundigt i farsen.
Sluttemperatur ca. 0°C.
Stopning
Farsen stoppes straks i røgbar tarm, kal. 55.
Modning/rygning
Dag 1: Modning på røgstænger ved 12-22°C. i 1-2 døgn.
Dag 3: Rygning modning ca. 4 døgn. Intensiv røg 6-8 timer. Til den ønskede farve og smag er opnået.
Dag 7: Eftermodning på køl ved max. 5°C.
Svind 15-20%: Når der er opnået et vægttab på min. 15-20% i forhold til pølsens vægt lige efter stopning, er pølsen klar til salg.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 17,5% af det færdige produkt.Til 100 g færdigvare er anvendt: Grisekød 56 g, oksekød 45 g, spæk, salt, dextrose, krydderier (peber, koriander, chili, cayennepeber, ingefær), surhedsregulerende middel (E 575), hydrolyseret vegetabilsk protein, starterkultur, antioxidanter (E 300, E 330),rom, peberekstrakt, konserveringsmiddel (E 250). Tørret og røget.