Ingredienser

7,500 kg Oksekød (18-20% fedt)

2,500 kg Isvand

1,000 Stk. Lammetarm 26/28 (DK99036)

0,850 kg Okse Grillpølse FB

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

0,030 kg Profrisk EU

11.98 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

OKSEGRILLER

Opskriftnr: 27-0431

Fremstilling
Oksekødet hakkes igennem 3 mm hulskiven og kommes i lynhakkeren hvor det lynes tørt nogle omgange.

Nitritsalt og Okse Grillpølse FB tilsættes og isvandet tilsættes gradvist.

Der lynes til en god emulsion og den ønskede grovhed er opnået. Profrisk EU tilsættes ved de sidste par omgange.

Sluttemperatur ca. 12-14°C.

Stopning
Stoppes i Lammetarme kal. 26/28 (DK99036) eller anden ønsket tarm.

Tørring
Ved 50°C i ca. 20 min.

Rygning
Ved 70°C i ca. 30 min. eller til en pæn gylden farve er opnået.

Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C. Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 7,5%.
Oksekød 74%, vand, salt, kartoffelstivelse, kartoffelpulver, dextrose, krydderier (løg, hvidløg, chili, persille, peber, løvstikke), stabilisator (E 451), tomat, paprikafrugt, tangpulver, champignonpulver, antioxidanter (E 331, E 316, E 300, E 301), konserveringsmidler (E 262, E 250). I naturtarm.