
Ingredienser
4,500 kg Grisekød (8-10% fedt)
3,000 kg Griselever, afpudset
1,500 kg Spæk u/svær
1,000 kg Varm suppe
0,370 kg Hvidløgspaté FB
0,100 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)
0,100 kg Nitritsalt (DK40018)
0,040 kg Hvidløgsflager 10 mm.
10.61 kg
Læg varer i kurv
HVIDLØGSPATE
Opskriftnr: 33-0148
Fremstilling
Snitter og kød koges mørt.
Leveren vandes ud, og hakkes på 3 mm skiven.
Det kogte kød/snitter hakkes på 3 mm skiven.
Heri blandes krydderiblandingen, hvidløgsflager alt saltet samt den varme suppe.
Til sidst røres den hakkede lever i massen.
Bagning
Patemassen fyldes i pateforme og bages i vandbad ved 100°C til en kernetemperatur på 75°C.
Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.
Efter afkøling pyntes pateen med passende garniture og sky.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 8%.:
Grisekød 57%, griselever 31%, grisekødssnitter, salt, suppe (afkog fra kød og fedt), modificeret kartoffelstivelse (E 1412), dextrose, krydderier (hvidløg, SENNEP, peber, ingefær), LAKTOSE, kartoffelstivelse, HVEDEFIBRE, gærekstrakt, konserveringsmiddel (E 250).