Ingredienser

4,000 kg Svinekød (8-14% fedt)

2,500 kg Isvand

2,500 kg Snitter u/svær

1,000 kg Oksekød (8-14% fedt)

1,000 Stk. Svinetarme 28/30 100 Yards i pose m/lage A Kvalitet

0,850 kg Nordisk Krydderurtepølse

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

0,030 kg Profrisk EU

11.98 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

NORDISK KRYDDERURTEPØLSE

Opskriftnr: 27-0415

Fremstilling
Svinekød, oksekød og bovsnitter hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven og stilles i kølerum.

Svine- og oksekødet kommes i lynhakkeren, og der lynes tørt nogle omgange, hvorefter Nitritsalt, Nordisk Krydderurtepølse og 3/4 af isvandet tilsættes.

Når dette er lynet fint ud tilsættes de hakkede snitter, Profrisk EU og det resterende isvand.

Der lynes til en god emulsion og den ønskede grovhed er opnået.

Sluttemperatur ca. 12-14°C.

Stopning
Stoppes i svinetarme kal. 28/30 (DK99030) eller anden ønsket tarm.

Tørring
Ved 50°C i ca. 20 min.

Rygning
Ved 70°C i ca. 30 min. eller til en pæn gylden farve er opnået.

Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C. Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 7,5%.
Svinekød 49%, svinekødsnitter 15%, vand, oksekød 10%, salt, kartoffelstivelse, kartoffelpulver, tomat, stabilisator (E 451), løg, dextrose, urter (persille, rosmarin, løvstikke), hvidløg, tangpulver, peber, antioxidant (E 301, E 331, E 316, E 300 ), konserveringsmidler (E 262, E 250). I naturtarm.