Ingredienser

4,000 kg Svinekød (8-10% fedt)

2,500 kg Afsværede snitter/bugstrimler

2,500 kg Svinelever, afpudset

0,600 kg Varm suppe

0,400 kg Ardenner Paté FB

0,400 kg Fløde

0,190 kg Peberkorn, grøn i lage.

0,100 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

10.79 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

PEBERPATE

Opskriftnr: 33-0095

Fremstilling
Svinekød og snitter koges mørt.

Leveren udvandes og hakkes på 5 mm hulskiven.

Det kogte kød og snitter hakkes ligeledes på 5 mm hulskiven.

Krydderiblandingen, alt saltet samt den varme suppe og fløde iblandes sammen med det hakkede lever.

Peberkorn, grøn i lage håndrøres til sidst ind i massen.

Bagning
Patemassen fyldes i pateforme og bages i vandbad ved 100°C til en kernetemperatur på 75°C.

Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Efter afkøling pyntes pateen med passende garniture og sky f.eks.: patesky, oliekogt bacon, syltet kirsebær med stilk og dild.

Serveringsforslag
Serveres koldt som pålæg på div. brødtyper.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 8% af det færdige produkt.
Svinekød 51%, svinelever 25%, svinekødssnitter, suppe (afkog fra kød og fedt), FLØDE, salt, peber 2 g, modificeret kartoffelstivelse (E 1412), dextrose, krydderier (løg, muskat, merian),kartoffelstivelse, hydrolyseret vegetabilsk protein, ærtefibre, konserveringsmiddel (E 250).

Sky
Vand, gelatine (svine), salt, sukker, hydrolyseret vegetabilsk protein.