
Ingredienser
6,000 kg Grisekød (8-10% fedt)
2,200 kg Snitter u/svær
1,800 kg Isvand
0,180 kg Superbinder Rød
0,100 kg Nitritsalt (DK40018)
0,080 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)
0,050 kg Wienerpølse Frankfurter Delikatesse
10.41 kg
Læg varer i kurv
FRANKFURTER
Opskriftnr: 27-0282
Fremstilling
Grisekød og snitter hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven.
Grisekødet kommes op i lynhakkeren og lynes tørt nogle omgange, hvorefter Superbinder rød, saltet og 2/3 af isvandet tilsættes.
Når dette er lynet fint ud tilsættes de hakkede snitter, Wienerpølse Frankfurter Delikatesse og det resterende isvand.
Der lynes til en god emulsion er opnået.
Sluttemperatur 12-14°C
Stopning
Stoppes i grisetarme kal. 28/30 (DK99030).
Tørring
Ved 50°C i ca. 20 min.
Rygning
Ved 70°C i ca. 30 min. eller til en pæn gylden farve er opnået.
Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C.
Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 7,5% af det færdige produkt.
Grisekød 78%, vand, grisekødssnitter, salt, Kartoffelstivelse, modificeret kartoffelstivelse (E 1412), stabilisator (E 451), dextrose, maltodextrin, salt, hydrolyseret vegetabilsk protein, tomatpulver, krydderiekstrakt,antioxidant (E 300), krydderier (SENNEP, peber, muskat, ingefær, paprika), rom, konserveringsmiddel (E 250). I naturtarm.