Ingredienser

6,000 kg Svinekød (8-10% fedt)

2,200 kg Snitter u/svær

1,800 kg Isvand

0,180 kg Superbinder Rød

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

0,080 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,050 kg Wienerpølse Frankfurter Delikatesse

10.41 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

FRANKFURTER

Opskriftnr: 27-0282

Fremstilling
Svinekød og snitter hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven.

Svinekødet kommes op i lynhakkeren og lynes tørt nogle omgange, hvorefter Superbinder rød, saltet og 2/3 af isvandet tilsættes.

Når dette er lynet fint ud tilsættes de hakkede snitter, Wienerpølse Frankfurter Delikatesse og det resterende isvand.

Der lynes til en god emulsion er opnået.

Sluttemperatur 12-14°C

Stopning
Stoppes i svinetarme kal. 28/30 (DK99030).

Tørring
Ved 50°C i ca. 20 min.

Rygning
Ved 70°C i ca. 30 min. eller til en pæn gylden farve er opnået.

Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C.

Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 7,5% af det færdige produkt. 
Svinekød 78%, vand, svinekødssnitter, salt, Kartoffelstivelse, modificeret kartoffelstivelse (E 1412), stabilisator (E 451), dextrose, maltodextrin, salt, hydrolyseret vegetabilsk protein, tomatpulver, krydderiekstrakt,antioxidant (E 300), krydderier (SENNEP, peber, muskat, ingefær, paprika), rom, konserveringsmiddel (E 250). I naturtarm.