Ingredienser

4,000 kg Oksekød (16-18% fedt)

4,000 kg Svinekød (16-18% fedt)

2,000 kg Kartofler (kogte/kolde)

0,300 kg RFB Sønderjysk Spegepølse u/hvidløg (I07750)

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

0,006 kg Rowu® Ferm Westfalenlob® Starterkultur (I19900)

10.636 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

KARTOFFELSPEGEPØLSE

Opskriftnr: 13-0161

Fremstilling
Det frosne svine- og oksekød lynes sammen med RFB Sønderjysk Spegepølse u/hvidløg og Rowu Ferm Westfalenlob ned til ca. 3-4 mm.

De kogte kolde kartofler og saltet tilsættes og der lynes ned til 2-3 mm.

Sluttemperatur ca. 0°C.

Stopning
Stoppes i Dantarm Faser I Bak-Nat, Kal. 55/40 Kartoffel Spegepølse.

Modning/rygning
Dag 1: Modning på røgstænger ved 12-22°C. i 1-2 døgn.
Dag 3: Rygning modning ca. 4 døgn. Intensiv røg 6-8 timer. Til den ønskede farve og smag er opnået.
Dag 7: Eftermodning på køl ved max. 5°C.
Svind 15-20%: Når der er opnået et vægttab på min. 15-20% i forhold til pølsens vægt lige efter stopning, er pølsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 17,5% af det færdige produkt.Til 100 g færdigvare er anvendt:Oksekød 46 g, svinekød 46 g, kogte kartofler 23 g, salt, dextrose, surhedsregulerende middel (E 575), krydderier (peber, koriander, chili, ingefær), hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidanter (E 300, E 330), rom, peberekstrakt, starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).