Ingredienser

7,000 kg Skummetmælk

6,000 kg Svinelever, afpudset

2,250 kg Leverpostejblanding FB nr. 10501

2,000 kg Brystflæsk u/svær og ben

2,000 kg Kartofler (kogte/kolde)

19.25 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

FEDTREDUCERET LEVERPOSTEJ HJEMMELAVET

Opskriftnr: 33-0082

Fremstilling
Brystflæsket koges ved 80°C til det er mørt ca. 45 min.

Kartoflerne koges ved 80°C ca. 20 min.

Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Leveren renskæres og udvandes i koldt vand.

Skummetmælken varmes til 40-45°C.

Lever, det kogte brystflæsk, og de kogte, afkølede kartofler wulffes gennem 3 mm hulskiven og blandes med Leverpostejblanding FB Nr. 10501.

Skummetmælken tilsættes af 2-3 gange under kraftig omrøring, og massen æltes godt.

Massen hældes i aluforme.

Skal varmebehandles før salg.

Varmebehandling
Bages i vandbad ved ca. 160-180°C til en kernetemperatur på 75°C ca. 55 min.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 10% på det færdige produkt.
Svinelever 35%, SKUMMETMÆLK, brystflæsk 12%, kogte kartofler 12%, HVEDEMEL, dextrose, salt, krydderier (løg, peber), SKUMMETMÆLKSPULVER, hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidanter (E 331, E 330), SOJAPROTEIN, stabilisator (E 451).

Næringsberegning pr. 100 g
Energi: 530 kJ/126 kcal
Protein: 13 g
Kulhydrat: 11 g
Fedt: 4 g