
Ingredienser
3,500 kg Snitter u/svær
3,000 kg Grisekød (8-10% fedt)
2,500 kg Isvand
0,850 kg Frankfurterblanding FB nr. 563
0,100 kg Nitritsalt (DK40018)
0,030 kg Profrisk EU
9.98 kg
Læg varer i kurv
FRANKFURTER
Opskriftnr: 27-0228
Fremstilling
Grisekød og snitter hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven og stilles i kølerum.
Grisekødet kommes op i lynhakkeren og lynes tørt nogle omgange, hvorefter saltet og 1/3 af isvandet tilsættes.
Når dette er lynet fint ud tilsættes de hakkede snitter og 1/3 isvand.
Der lynes til en temperatur på 2-4°C.
Til sidst tilsættes Frankfurterblanding FB nr. 563, Profrisk EU og det resterende isvand.
Sluttemperatur 12-14°C.
Ønskes pølsen mere grov, tages lidt af grisekødet og snitterne fra og køres i sammen med den sidste 1/3 isvand.
Stopning
Stoppes i grisetarme 28/30 (DK99030).
Tørring
Ved 50°C i ca. 20 min.
Rygning
Ved 70°C i ca. 30 min. eller til en pæn gylden farve er opnået.
Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C. Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 7,5% af det færdige produkt.
Grisekød 41%, grisekødssnitter 30%, vand, kartoffelstivelse, HVEDEMEL, salt, MÆLKEPROTEIN, krydderier (peber, løg, muskat, paprika, kardemomme), stabilisator (E 451), konserveringsmidler (E 262, E 250) antioxidanter (E 331, E 316, E 300). I naturtarm.