Ingredienser

4,000 kg Svinefilet

0,080 kg Nitritsalt (DK40011)

0,080 kg Rå Schinkat R

0,030 kg Dekora Provence (I53511)

4.19 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

SPEGET SVINEFILET - PROVENCE KRYDRET

Opskriftnr: 59-0020

Fremstilling
Svinefileten gnides godt med følgende blanding Rå Schinkat R, nitritsalt og Dekora Provence.

Svinefileten kommes derefter i en vakuumpose sammen med den tiloversblevne krydderiblanding.

Lægges på køl i 4-5 uger, hvorefter svinefileten tages ud af vakuumposen og modnes i ca. 3-4 dage med luftcirkulation.

Tørring
Ved 20-22°C i ca. 2-3 timer.

Rygning
Ved 20-22°C i ca. 8 timer eller til den ønskede smag og farve er opnået.

Serveringsforslag
Anvendes som pålæg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 30% af det færdige produkt.
Til 100 g færdigvare er anvendt:
Svinefilet 136 g, salt, dextrose, krydderier (rosmarin, timian, basilikum, merian, bønneurt, kørvel, løvstikke, oregano), smagsforstærker (E 621), antioxidant (E 301), konserveringsmidler (E 250, E 252).