
Ingredienser
3,500 kg Grisekød (8-10% fedt)
3,000 kg Snitter u/svær
2,500 kg Isvand
0,850 kg Frankfurterblanding FB nr. 563
0,500 kg Emmentaler
0,100 kg Dekora® Hvidløg/Rosmarin (G82190)
0,090 kg Nitritsalt (DK40018)
0,030 kg Profrisk EU
10.57 kg
Læg varer i kurv
GRILLPØLSE MED EMMENTALER OG HVIDLØG/ROSMARIN
Opskriftnr: 27-0274
Fremstilling
Grisekød og snitter hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven og stilles i kølerum.
Grisekødet kommes op i lynhakkeren og lynes tørt nogle omgange, hvorefter saltet, Frankfurterblanding FB nr. 563, og 2/3 af isvandet tilsættes.
,Når dette er lynet fint ud tilsættes de hakkede snitter, Profrisk EU og det resterende isvand.
Der lynes til en god emulsion er opnået.
Dekora Hvidløg/Rosmarin og emmentaler i små tern mixes i, til det er jævnt fordelt i massen.
Sluttemperatur 12-14°C.
Stopning
Stoppes i grisetarme 28/30 (DK99030).
Tørring
Ved 50°C i ca. 20 min.
Rygning
Ved 70°C i ca. 30 min. eller til den ønskede farve er opnået.
Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C. Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 7,5% af det færdige produkt.
Grisekød 45%, grisekødssnitter 21%, vand, EMMENTALER 5 g, kartoffelstivelse, HVEDEMEL, VALLEPULVER, krydderier (hvidløg, paprika, rosmarin, persille, ingefær, purløg, peber, løg, muskat, kardemomme), salt, dextrose, rapsolie, stabilisator (E 451), antioxidanter (E 331, E 300, E 316), konserveringsmidler (E 262, E 250). I naturtarm.