Ingredienser

3,500 kg Svinekød (8-10% fedt)

3,000 kg Snitter u/svær

2,500 kg Isvand

0,850 kg Frankfurterblanding FB nr. 563

0,500 kg Emmentaler

0,100 kg Dekora® Hvidløg/Rosmarin (G82190)

0,090 kg Nitritsalt (DK40011)

0,030 kg Profrisk EU

10.57 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

GRILLPØLSE MED EMMENTALER OG HVIDLØG/ROSMARIN

Opskriftnr: 27-0274

Fremstilling
Svinekød og snitter hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven og stilles i kølerum.

Svinekødet kommes op i lynhakkeren og lynes tørt nogle omgange, hvorefter saltet, Frankfurterblanding FB nr. 563, og 2/3 af isvandet tilsættes.

,Når dette er lynet fint ud tilsættes de hakkede snitter, Profrisk EU og det resterende isvand.

Der lynes til en god emulsion er opnået.

Dekora Hvidløg/Rosmarin og emmentaler i små tern mixes i, til det er jævnt fordelt i massen.

Sluttemperatur 12-14°C.

Stopning
Stoppes i svinetarme 28/30 (DK99030).

Tørring
Ved 50°C i ca. 20 min.

Rygning
Ved 70°C i ca. 30 min. eller til den ønskede farve er opnået.

Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C. Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 7,5% af det færdige produkt.
Svinekød 45%, svinekødssnitter 21%, vand, EMMENTALER 5 g, kartoffelstivelse, HVEDEMEL, MÆLKEPROTEIN, krydderier (hvidløg, paprika, rosmarin, persille, ingefær, purløg, peber, løg, muskat, kardemomme), salt, dextrose, rapsolie, stabilisator (E 451), antioxidanter (E 331, E 300, E 316), konserveringsmidler (E 262, E 250). I naturtarm.