Ingredienser

5,500 kg Isvand

4,750 kg Spæk u/svær

3,500 kg Svinekød (8-10% fedt)

1,600 kg Cervelatpølse FB

1,500 kg Kalvekød (8-10% fedt)

0,150 kg Nitritsalt (DK40011)

17 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

CERVELATPØLSE

Opskriftnr: 21-0045

Fremstilling
Kødet blandes og hakkes igennem 3 mm hulskiven og stilles på køl.

Spækket hakkes igennem 3 mm hulskiven og stilles på køl.

Kødet lynes nogle omgange, hvorefter alt saltet, Cervelatpølse FB og 4/5 af isvandet tilsættes.

Der lynes til god binding er opnået.

Tilsæt til sidst det forhakkede spæk samt resten af isvandet, og det hele lynes fint ud.

Sluttemperatur ca. 12-14°C.

Stopning
Stoppes i valgfri kogetarm af passende kaliber.

Kogning
Koges ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C.

Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 0% af det færdige produkt.
Vand, svinekød 26%, spæk 23%, kalvekød 9%, HVEDEMEL, kartoffelstivelse, salt, MÆLKEPROTEIN, krydderier (løg, peber, muskat, koriander, ingefær), dextrose, stabilisator (E 451), LAKTOSE, antioxidanter (E 330, E 316), hydrolyseret vegetabilsk protein, farvestof (E 120), konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top