Ingredienser

3,200 kg Snitter u/svær

3,200 kg Svinekød (16-18% fedt)

2,500 kg Oksekød (16-18% fedt)

2,100 kg Isvand

0,850 kg Frankfurterblanding FB nr. 563

0,600 kg Gorgonzola, mild

0,600 kg Hasselnødder

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

13.15 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

HASSELNØDDEPØLSE MED GORGONZOLA

Opskriftnr: 27-0193

Fremstilling
Snitter, okse- og svinekødet hakkes igennem 3 mm hulskiven.

Oksekødet lynes tørt nogle omgange sammen med saltet og ½ af isvandet.

Derefter tilsættes Frankfurterblanding FB nr. 563, gorgonzolaen, svinekødet og resten af isvandet.

Der køres til en god emulsion er opnået.

De hakkede snitter tilsættes og køres til den ønskede finhed.

Hasselnødderne køres med de sidste omgange.

Sluttemperatur 12-14°C.

Stopning
Farsen fyldes i lammetarme kal. 22/24 (DK99033).

Tørring
Ved 50°C i ca. 20 min.

Rygning
Ved 70°C i ca. 30 min. eller til ønskede farve er opnået.

Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C.

Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 7,5% af det færdige prodkt.
Svinekød 31%, svinekødssnitter, oksekød 21%, vand, GORGONZOLA 5%, HASSELNØDDER 5%, kartoffelstivelse, HVEDEMEL, MÆLKEPROTEIN, salt, krydderier (peber, løg, muskat, paprika, kardemomme), stabilisator (E 451), antioxidant (E 316), konserveringsmiddel (E 250).