Ingredienser

4,000 kg Svinekød (8-14% fedt)

3,500 kg Snitter u/svær

2,500 kg Isvand

0,850 kg Nordisk Krydderurtepølse

0,100 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

10.95 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

NORDISK KRYDDERURTEPØLSE - KOGT

Opskriftnr: 26-0154

Fremstilling
Svinekød og bovsnitter hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven og stilles i kølerum.

Svinekødet kommes op i lynhakkeren og der lynes tørt nogle omgange hvorefter Kogesalt, Nordisk Krydderurtepølse og 3/4 af isvandet tilsættes.

Når dette er lynet fint ud tilsættes de hakkede snitter og det resterende isvand.

Der lynes til en god emulsion og den ønskede grovhed er opnået.

Sluttemperatur ca. 12-14°C.

Stopning
Stoppes i svinetarme 28/30 (DK99030).

Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C.

Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Ingredienser:
Svinekød 49%, svinekødsnitter 25%, vand, salt, kartoffelstivelse, kartoffelpulver, tomat, stabilisator (E 451), løg, dextrose, urter (persille, rosmarin, løvstikke), hvidløg, tangpulver, peber, antioxidant (E 301). I naturtarm.