Ingredienser

4,000 kg Oksekød (8-12% fedt)

4,000 kg Svinekød (8-12% fedt)

2,000 kg Spæk u/svær

1,500 kg Gulerødder i tern (blancherede/kolde)

0,300 kg RFB Spegepølse m/hvidløg (I07760)

0,250 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

0,020 kg Hvidløg, Granuleret. (E0800)

0,006 kg Rowu® Ferm Westfalenlob® Starterkultur (I19900)

12.176 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

GULERODSSPEGEPØLSE

Opskriftnr: 13-0101

Fremstilling
Det frosne oksekød lynes sammen med RFB Spegepølse m/hvidløg og Rowu-Ferm Westfalenlob ned til 3-4 mm.

Det frosne svinekød, de blancherede gulerødder og spæk tilsættes sammen med alt saltet, hvorefter det hele lynes ned til 2-4 mm.

Sluttemperatur på ca. 0°C.

Stopning
Farsen stoppes i Dantarm Faser I Bak-Nat, Kal. 55/40 Gulerods Spegepølse (T49007).

Modning/rygning
Dag 1: Modning på røgstænger ved 12-22°C. i 1-2 døgn.
Dag 3: Rygning modning ca. 4 døgn. Intensiv røg 6-8 timer. Til den ønskede farve og smag er opnået.
Dag 7: Eftermodning på køl ved max. 5°C.
Svind 15-20%: Når der er opnået et vægttab på min. 15-20% i forhold til pølsens vægt lige efter stopning, er pølsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 17,5% af det færdige produkt.Ingredienser pr. 100 g af færdigvaren:Svinekød 50 g, oksekød 40 g, gulerødder 15 g, spæk 10 g, salt, dextrose, syre (E 575), krydderier (hvidløg, peber, koriander, chili, ingefær), hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidanter (E 300, E 330), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250). TØRRET OG RØGET.