Ingredienser

3,500 kg Spæk u/svær

3,500 kg Svinekød (8-10% fedt)

3,000 kg Oksekød (3-6% fedt)

0,200 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,190 kg Rowu®GDL til Salami m/hvidløg

0,150 kg Rolactin (I42220)

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

0,030 kg Paprika, Rosen

0,006 kg Rowu® Ferm Westfalenlob® Starterkultur (I19900)

10.676 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

UNGARSK SALAMI

Opskriftnr: 13-0017

Fremstilling
Det frosne (÷16°C)oksekød kommes op i lynhakkeren sammen med Rowu GDL til Salami m/hvidløg og Rowu Ferm Westfalenlob og lynes ned til 3-4 mm.

Derefter kommes det skalfrosne svinekød, det frosne spæk, Rolactin, Paprika Rosen i og det hele lynes til en findeling på 2-4 mm.

Saltet køres med de sidste omgange.

Sluttemperatur ca. 0°C.

Stopning
Stoppes straks i Hukki V kal. 60/50, rød/sort elastiknet afb. (87411).

Modning/rygning
Dag 1: Modning på røgstænger ved 12-22°C. i 1-2 døgn.
Dag 3: Rygning modning ca. 4 døgn. Intensiv røg 6-8 timer. Til den ønskede farve og smag er opnået.
Dag 7: Eftermodning på køl ved max. 5°C.
Svind 15-20%: Når der er opnået et vægttab på min. 15-20% i forhold til pølsens vægt lige efter stopning, er pølsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 17,5% af det færdige produkt.Til 100 g færdigvare er anvendt:Svinekød 50 g, oksekød 34 g, spæk 29 g, salt, LAKTOSE, surhedsregulerende middel (E 575), dextrose, krydderier (paprika, peber, koriander, hvidløg), starterkultur, hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidanter (E 300, E 330), konserveringsmiddel (E 250).