
Ingredienser
10,000 kg Skinkekød i tern, u/fedt og sener
2,000 kg Varm suppe (afkog fra grisekødet)
0,480 kg Kryddersylte FB
0,080 kg Nitritsalt (DK40018)
12.56 kg
Læg varer i kurv
SKINKESYLTE
Opskriftnr: 34-0019
Fremstilling
Skinkekødet skæres i mindre stykker, og forsaltes natten over med nitritsalt.
Efter endt saltning koges det forsaltede kød ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C (anvend 6,000 kg vand) og skæres i passende ternstørrelse (evt. på lynhakker).
Suppen sies, afvejes (2 l) og bringes i kog.
Kryddersylteblanding FB tilsættes under kraftig omrøring.
Det kogte kød og suppen blandes og hældes i forme.
Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.
Serveringsforslag
Serveres koldt som pålæg med sennep og rødbeder til diverse typer brød.
Ingredienser:
Er beregnet på det rå produkt:
Skinkekød 80%, suppe (afkog fra kødet), gelatine 2%, salt, krydderier (løg, peber, allehånde), dextrose, LAKTOSE, hydrolyseret vegetabilsk protein, farin, konserveringsmiddel (E 250).