Ingredienser

3,500 kg Svinekød (8-14% fedt)

3,000 kg Snitter u/svær

2,500 kg Isvand

0,850 kg Frankfurterblanding FB nr. 563

0,180 kg Debreziner, Zigeunersalami, Paprikapølse, Kabanossy

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

0,075 kg Paprikasnips Grøn, 2-3 mm.

0,075 kg Paprikasnips, Rød 2-3 mm.

10.28 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

CHORIZO GRILLER

Opskriftnr: 27-0343

Fremstilling
Svinekød og snitter hakkes hver for sig igennem 5 mm hulskiven og stilles i kølerum.

Svinekødet kommes op i lynhakkeren og lynes tørt nogle omgange, hvorefter saltet, Frankfurterblanding FB nr. 563, og 2/3 af isvandet tilsættes.

Når dette er lynet fint ud tilsættes de hakkede snitter, Debrezinerkrydderiet og det resterende isvand.

Der lynes til en god emulsion er opnået.

Paprikasnips tilsættes ved de sidste par omgange.

Sluttemperatur 12-14°C.

Stopning
Stoppes i svinetarme kal. 28/30 (DK99030).

Tørring
Ved 50°C i ca. 20 min.

Rygning
Ved 70°C i ca. 30 min. eller til en pæn gylden farve er opnået.

Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C.

Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 7,5% af det færdige produkt.
Svinekød 45%, svinekødssnitter 23%, vand, salt, kartoffelstivelse, HVEDEMEL, MÆLKEPROTEIN, krydderier (peber, løg, muskat, paprika, kardemomme), paprikasnips, stabilisator (E 451), antioxidant (E 316), konserveringsmiddel (E 250). I naturtarm.